logo Two4Two Relatietherapie

Referenties

 • We zijn blij met de verkregen inzichten in onszelf en de ander, met alle adviezen en met de spiegels die ons voorgehouden zijn Wij hadden al geruime tijd problemen in onze relatie door miscommunicatie en verkeerd reageren op elkaar. Dit leidde soms tot aanvaringen en een gespannen sfeer. We besloten uiteindelijk om in relatietherapie te gaan. Vanaf het begin van de gesprekken met Two4Two hadden we overigens het vaste voornemen om eruit te komen en met elkaar als partners verder te gaan. Het zou hard werken worden; dat wisten we allebei. We zijn nu 8 maanden verder en onlangs gestopt met de sessies. We zijn blij met de verkregen inzichten in onszelf en de ander, met alle adviezen en met de spiegels die ons voorgehouden zijn. Het is tussen ons veel hechter geworden en veel meer ontspannen. We weten nu wat er nodig is om onze relatie open en liefdevol te houden. Het is fijn om te weten dat we altijd terug kunnen komen voor één of meerdere gesprekken als we daar behoefte aan hebben. Wij vinden Paul en Mariëlle heel professioneel en zeer betrokken; we hebben ons altijd veilig en gehoord gevoeld. Ook héél prettig om met z’n vieren te praten; wij vonden dat vanaf de start meer “gelijkwaardig” en minder therapeutisch overkomen. Heel belangrijk om op zo’n goede manier aan je meest belangrijke relatie te werken! Anton (67 jaar) en Corine (68 jaar)
 • Ze hebben mij doen inzien dat frustraties onvervulde wensen zijn Ik zat niet lekker meer in mijn relatie; ik had een aantal frustraties die onuitgesproken waren. We waren bezig uit elkaar te drijven. Ik vond de suggestie van relatie-coaching een hele goede. Het feit dat wij, als stel, gecoacht zouden gaan worden door ook een stel sprak mij aan. Voor mij was de grote waarde van de gesprekken met Mariëlle en Paul dat zij in alle rust en zonder oordeel gevoerd konden worden. Ze konden door vragen te stellen en te reflecteren zorgen dat het gesprek bleef gaan over die belangrijke vraag: wat heb je (nog) voor elkaar over? Geen tips of adviezen, maar zelf ontdekken, uitspreken wat ik wil. Ze hebben mij doen inzien dat frustraties onvervulde wensen zijn en ze hebben ons een manier aangereikt om die frustraties te kunnen onderzoeken en bespreken zonder verwijten, zonder ruzie. Dankzij die methode krijg ik meer inzicht in de onderliggende mechanismes die spelen bij frustraties, mijn eigen, maar ook die van Gertine. Daardoor begrijp ik mijzelf en haar beter. En daardoor kan ik ze ook beter zonder oordeel delen of aanhoren. In die methode zoeken we samen naar hoe we elkaar tegemoet kunnen komen, in plaats van dat we tegenover elkaar blijven staan. We communiceren beter. Jan (man, 58 jaar)
 • Eigenlijk zou iedereen die zo’n lange relatie heeft eens zo’n onderhoudsbeurt moeten doen! Ik was al een tijdje niet tevreden over hoe onze relatie zich aan het ontwikkelen was. Van een vriendin hoorde ik over de coaching van two4two en zij was enthousiast over de aanpak. Mij trok aan dat er twee coaches zouden zijn, een man en een vrouw, en dat de aanpak praktisch van aard was. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat we samen aandacht moeten blijven geven aan onze relatie en dat het op een goede manier communiceren met elkaar de sleutel is. Goed in de zin van: met respect voor de wensen en verlangens van de ander en tegelijkertijd ook met respect voor eigen grenzen en mogelijkheden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig hebben Paul en Marielle veel hulpmiddelen en instrumenten om het makkelijker te maken. Het herkennen, tegen het licht houden en bespreken van patronen die in vele jaren zijn ontstaan vond ik heel nuttig. We zijn meer naar elkaar toe gegroeid, hebben meer aandacht voor onze relatie, elkaar en voor onszelf in onze relatie. Aandacht voor elkaars wensen en steeds onderling afstemmen blijft nodig! Marielle en Paul hebben een goede en praktische aanpak met naar behoefte gesprekken, leeswerk, oefeningen en instrumenten om ter plekke en thuis mee aan de slag te gaan, ook en vooral na het coachingstraject heb ik gemerkt. Fijn is dat zij neutraal blijven en vooral letten op en interventies plegen in de communicatie, maar ook achtergrondinformatie geven en vragen stellen, zodat je jezelf ook beter leert kennen in de relatie. Heel prettig is dat zij ook met z’n tweeën zijn, zo voelde ik mij altijd ondersteund. Ik heb het ervaren als een deskundige frisse blik op onze relatie en interventies die confronteerden, met respect en ook humor op z’n tijd, waardoor het niet te zwaar werd. Eigenlijk zou iedereen die zo’n lange relatie heeft eens zo’n onderhoudsbeurt moeten doen! Gertine (vrouw, 58 jaar)
 • In de knoop geraakte onderdelen van de relatie kunnen ze goed duiden Mariëlle en Paul zijn zeer goed op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan waar nodig. Als de een in gesprek is, kan de ander rustig van een afstandje 'lezen' wat er gaande is en mogelijk inspringen. Ze zijn beiden erg deskundig, in de knoop geraakte onderdelen van de relatie kunnen ze goed duiden en inzicht geven hoe zulke patronen ontstaan. Elk gesprek weer komen dergelijke punten aan bod en op een gegeven moment leer je thuis die inzichten zelf gebruiken. Wat zouden Paul en Mariëlle in dit geval doen of adviseren? Dat helpt enorm, zeker als je goed gemotiveerd bent om vooral aan je eigen verbeterpunten te werken. Daarnaast leer je je partner op zijn of haar kwetsbaarst zien - doordat zij een veilige omgeving bieden om je open te stellen - en door elkaars verlangens en angsten te zien begrijp je beter wat maakt dat de ander zich zo naar jou gedraagt. Ze hebben de gave om je open en eerlijk te benaderen, ze staan vriendelijk naast je terwijl ze toch een spiegel voorhouden waar dit nodig is. Ze hebben allebei veel ervaring en talent. Paul bijvoorbeeld in gesprekstechniek en Mariëlle is daarnaast super intuïtief. Ze kan je “lezen” en in een keer pats aangeven waar de schoen wringt, en aangeven waar voor jou de sleutel tot succes ligt. Echt heel bijzonder. Vervolgens toetsen ze ook goed in hoeverre je 'mee bent', aangehaakt bent in de voorwaartse stappen die je samen zet. De sessies volgen bij ons na een tijdje niet echt meer een expliciet stappenplan, dat maakte soms dat ik wat houvast miste van waar staan we nu, aan de andere kant was elke sessie weer raak en hard nodig en we merkten tegen het einde vanzelf dat we steeds beter zonder de sessies konden. Voor ons is het de investering dubbel en dwars waard geweest! Ingrid: Ik was niet meteen in voor relatietherapie. Ik heb het lang uitgesteld waardoor onze relatie verder verslechterde. Ik was bang dat ik niet mezelf zou mogen zijn bang om intieme zaken te moeten delen. Bang dat Sander in de therapeuten medestanders zou vinden tegen mij. Dit bleek allemaal ongegrond. Ik kwam juist dichter bij mezelf en heb me nooit onveilig gevoeld tijdens de gesprekken. We hadden het veel eerder moeten doen. Ik ben blij dat Sander me over de streep heeft getrokken. Dat we bij Paul en Mariëlle terecht zijn gekomen was een schot in de roos!! Sander (man, 46 jaar) en Ingrid (vrouw, 45 jaar)
 • Jullie aanpak geeft ruimte voor zowel de gevoelens van de vrouw als man Onze relatie zat in een diep, diep dal. De communicatie in onze relatie was ernstig verstoord. Via internet hebben we jullie gevonden. Wat ons in eerste instantie aanspraak was de samenwerking van twee therapeuten , een man en een vrouw. Na het eerste kennismakingsgesprek vertrouwden we jullie onze problemen toe. Jullie aanpak geeft ruimte voor zowel de gevoelens van de vrouw als man. Jullie vullen elkaar daarin goed aan zodat wij beide inzage kregen in waar het mis zat. De spiegel voorhoudend maar niet op een ongewenst confronterende manier. Met een aantal sessies hebben we de communicatie kunnen herstellen en onze relatie een 2de kans kunnen geven. Nico en Joyce
 • Er werd goed doorgevraagd, daardoor kunnen we de reacties van de ander beter plaatsen Via internet zijn we in contact gekomen met Mariëlle en Paul. Na een eerste intake hadden we het gevoel dat het feit dat én Mariëlle én Paul samen de gesprekken doen voor ons een goede oplossing was. We hebben in totaal vier gesprekken gevoerd en onder het genot van een kopje thee werden de gesprekken in een huiselijke ongedwongen sfeer gevoerd. We kwamen verrassend snel tot de kern van ons probleem doordat er goed werd doorgevraagd, en kunnen daardoor de reacties van de ander beter plaatsen. We zijn weer heel gelukkig met elkaar, en zijn jullie daar heel dankbaar voor. Willem (man, 58 jaar) en Judith (vrouw 50 jaar)
 • Ze hebben ons laten inzien waar ons probleem zat. Wij stonden op het punt op de handdoek in de ring te gooien wat betreft onze relatie. Maar het welzijn van onze kinderen stond voorop en als laatste redmiddel hebben we de hulp van Paul en Mariëlle ingeroepen. Het feit dat er een man en een vrouw als therapeut aanwezig waren, gaf voor ons de doorslag om voor hen te kiezen. Ook het feit dat we snel terecht konden was plezierig, want het probleem is vaak dat je te laat voor een therapeut gaat. ''Alsof anderen ons probleem kunnen oplossen'' Ons probleem hebben ze natuurlijk niet opgelost, want dat moet jezelf doen, maar ze hebben ons wel laten inzien waar ons probleem zat. En dat was voor zowel mijn man als voor mij een ''eye-opener''. Door begrip te tonen voor elkaars situatie en te kijken waar en hoe de communicatie moest lopen, hebben we de negatieve spiraal kunnen omkeren in een positieve. De huiselijke sfeer en de prettige manier van communiceren van Paul en Mariëlle heeft ons in staat gesteld om op een andere manier naar onze relatie te kijken. Wat ons betreft een aanrader als je weer voor je relatie wilt gaan. Myhra (vrouw, 42) en Sander (man, 43)
 • Het voelde gelijk goed: veilig, openhartig, onpartijdig. Toen we relatietherapie op internet hebben opgezocht was het, ondanks dat we altijd gek op elkaar zijn geweest, grijpen naar de laatste strohalm om onze relatie in stand te houden. Het vertrouwen in elkaar was zoek. Toen wij de "two4two" website vonden was de bijzondere formule van twee relatiecoaches, man en vrouw, en de positieve reacties op de site, wat ons beide erg aansprak. Het vrijblijvende kennismakende gesprek maakte het drempel ook nog eens lager om die hulp in te schakelen. Het voelde gelijk goed: veilig, openhartig, onpartijdig. Paul en Mariëlle hebben ons in een niet-confrontationele manier gedwongen, om naar elkaar te luisteren, en om zelfs de kleinste dingetjes die soms niet belangrijk lijken, wel te bespreken. We kwamen zo erachter dat een aantal verkeerde aannames over elkaar werden gemaakt. Ieder mens heeft zijn eigen handleiding. Paul en Mariëlle hebben ons op het juiste pad geholpen, doordat we met hun hulp, nu meer begrip voor elkaar hebben, en rekening houden met elkaars handleiding. Conny (43 jaar) en Rene (49 jaar)
 • Onder begeleiding van Marielle en Paul hebben wij op een andere manier leren luisteren naar elkaar Na 23 jaar had onze relatie het dieptepunt bereikt. Omdat we het toch een laatste kans wilde geven, zijn we op zoek gegaan naar een relatietherapeut. We kozen voor Paul en Marielle omdat we dan het probleem: willen we een man of een vrouw, konden vermijden. Dit was namelijk ongetwijfeld iets waar we ruzie over hadden gemaakt.
  Het bleek een goede keuze want dankzij een aantal heftige en minder heftige gesprekken onder begeleiding van Marielle en Paul hebben wij op een andere manier leren luisteren naar elkaar en geleerd nieuwsgierig te zijn naar elkaar.
  Wat wij vooral als prettig hebben ervaren, is dat zij beide niet bang zijn om hun mening te geven en met praktische oplossingen komen. Dit in tegenstelling tot veel therapeuten die niet verder komen dan: wat vind je zelf? Bert (42 jaar) en Belinda (42 jaar)
 • Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren. Toen wij binnenkwamen wisten we niet goed hoe we met elkaar in gesprek konden komen. We hadden weinig notie wat de interne belevingswereld van de ander was en we deden aannames. Als we onze emoties bespraken, was dat vaak met verwijten en onmiddelijke spiegeling naar jezelf toe. Paul en Mariëlle hebben ons eerst met elkaar laten praten op een veilige manier. Vervolgens leerden ze ons een gespreksmanier, waarbij we elk spreektijd kregen en gedwongen werden die te gebruiken, zonder dat de ander op enigerlei wijze mag reageren, verbaal noch non-verbaal. Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren. Paul en Mariëlle zijn prettige mensen en goeie therapeuten, die elkaar goed aanvullen. Daar waar Paul de rust, ruimte en sfeer creëert, is Mariëlle de snelle denker, die met mogelijke oplossingen komt. Ze nemen de tijd voor ieder voorval, elk verhaal en elke vraag, of het nu over de relatie en beide partners gaat, of een dilemma bij één van beiden. Ze hebben veel boekenkennis, waardoor ze een goed advies kunnen geven over een geschikt boek. Anne-Marie (40 jaar) en René (44 jaar)
 • Wij hebben het als zeer prettig ervaren en zullen zeker weer bij jullie aankloppen als we dat nodig denken te hebben. Het gaat weer goed tussen Ron en mij. Voor mij is het sleutelwoord "acceptatie" gebleken. Zowel van mezelf als van Ron. We hebben geleerd om meer naar elkaar uit te spreken. Zowel leuke als minder leuke dingen. Deze week hebben we benoemd dat we na 13 jaar eindelijk rust hebben gevonden in onze relatie en in ons zelf. Wat me bij jullie opviel is dat jullie elkaar heel goed aanvulden in jullie hulpverlening. Paul kon alles heel goed op een rijtje zetten en met name sturen op communicatie. Ikzelf voelde me heel goed begrepen door Mariëlle. Zij kon feilloos de vinger op de zere plek leggen, en gevoelens benoemen. Dat werkte helend. Wij hebben het als zeer prettig ervaren en zullen zeker weer bij jullie aankloppen als we dat nodig denken te hebben. Els
 • Eenmaal met z'n vieren, voelde het veel veiliger om eerlijker, echter en opener te zijn. Bij Paul en Mariëlle kwamen wij terecht door een tip van vrienden ...
  Na heel veel ruzie maken, dat werkelijk tot niets leidde, waren wij bereid twee mensen mee te laten kijken en luisteren in onze duistere tijden. Dit was de enige nog denkbare mogelijkheid voor ons, aangezien het werken met één begeleider te veel wantrouwen opwekte bij een ieder van ons. Wij wilden beide iemand naast ons hebben staan in het "gevecht" met elkaar. Dus een team van twee mensen om ons te helpen kreeg groen licht.
  Eenmaal met z'n vieren, voelde het veel veiliger om eerlijker, echter en opener te zijn. De integriteit van Paul en Mariëlle hielp ons, elkaar beter te begrijpen en te zien. Dat was ons tot dan toe nauwelijks met z'n tweeën gelukt maar in deze setting van vier en de daardoor ontstane veiligheid, lukte dat wél! De precisie waarmee gekeken wordt naar iedere schakel van de communicatie en de eerlijkheid van Paul en Mariëlle, zorgde voor een hoge graad van menselijkheid en oordeelloosheid, zonder soft te zijn. De dingen werden duidelijk bij de naam genoemd. Dat voelde voor ons pijnlijk maar uiteindelijk als waarheid en verademing. Mascha (vrouw)
 • En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren! Ons eerste gesprek vond plaats toen wij in een moeilijke en kwetsbare fase verkeerden met onze relatie. Bij elkaar blijven of niet? Niet gemakkelijk, geen verbinding meer met elkaar. Elkaar begrijpen ging niet meer, elkaar de ruimte geven of contact maken: het ging niet meer. Vanaf het eerste gesprek werd het ongewisse van onze relatie omgezet in de vraag hoe het zo is ontstaan en waar het mogelijk was om weer verbinding te maken. Vanaf dat eerste gesprek hebben wij opgebouwd naar waar we nu staan. Wij ervaren de therapievorm en de aandacht van Mariëlle en Paul als veilig, erg prettig, vertrouwd, oprecht, respectvol, en constructief. Dit doordat in de twee op twee situatie er absoluut geen partijdigheid aanwezig is. Door met z'n vieren te zijn ontstond de balans. Voor beiden van ons was in elk gesprek goed aandacht voor de persoon en zijn gevoelens. Deze gevoelens worden dan ook onderzocht. Hoe worden ze geuit, hoe worden ze ervaren door de ander en waarom, waardoor zijn de gevoelens ontstaan. Welke gevoelens het zijn (benoemen), waar ze uiteindelijk vandaan komen. Ieder met zijn of haar gevoelens mag er zijn. Je wordt met je gevoelsleven als persoon erkend! Er vond geen enkele keer een veroordeling plaats. Dit gaf ieder van ons de veiligheid om de emotie te uiten. Opgekropte emotie die jaren lang in de weg stond van onze relatie, wordt bespreekbaar, herkenbaar en je leert erop te reageren of mee om te gaan zonder te kwetsen of te veroordelen. Daardoor is het mogelijk geworden om te zeggen wat je voelt en ervaart, zonder dat de ander een oordeel vormt of direct reageert. Mariëlle en Paul hebben ons geleerd elkaar te herkennen in je gevoel en daarop verbinding met elkaar te maken. Erkennen van de ander. Ook als zij of hij gevoelens heeft die verontrustend voor de ander zijn. Maar juist door nieuwsgierig te zijn en door te vragen zonder verantwoordelijk voor de gevoelens van de ander te zijn. Dit inzicht geeft ons veel rust. Mede daardoor teruggevonden wat we kwijt waren. Als koppel of duo vullen Mariëlle en Paul elkaar feilloos aan in het geven van feedback. Hun betrokkenheid komt tot uiting in hun enthousiasme waarmee zij te werk gaan. We voelen ons goed gesteund! En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren! Anna en Boy
 • Wat heel fijn is, is dat er echt samen naar een oplossing wordt gezocht Toen wij binnen kwamen bij Paul en Mariëlle was meteen duidelijk dat zij een bijzondere aanpak hanteren. Allereerst doordat ze samen het gesprek aangaan en daarnaast ook doordat ze heel open en gastvrij zijn. We voelden hierdoor ons allebei meteen op ons gemak. Wat verder heel fijn is, is dat 'de schuld' niet bij een van de partners wordt neergelegd maar dat er echt samen naar een oplossing wordt gezocht om het patroon dat tussen ons ontstaan was te doorbreken op de punten waarbij de vaak onnodige ruzies ontstonden. Door deze aanpak wordt de verantwoordelijkheid ook echt bij beide partners neergelegd, actie en reactie zijn de sleutels die maken of een mogelijke ruzie wel of niet escaleerde. Naast de goede aanpak van Paul en Mariëlle, zijn zij ook zeer fijne mensen. Wij zijn in ieder geval heel blij dat we hun hebben leren kennen! Ilona (24 jaar) en Marc (32 jaar)
 • Ik heb inzicht gekregen in het patroon waar we verstrikt in waren. Ik wil jullie bedanken voor de sessies die we bij jullie hebben mogen doen. Ik heb er veel aan gehad en veel van geleerd. Ondanks het kleine aantal sessies heb ik inzicht gekregen in het patroon waar we verstrikt in waren en dat we er beiden een even groot aandeel in hebben gehad. Sinds ik me ervan bewust ben dat ik een rechter (soort van innerlijke criticus) in me heb, is deze al veel stiller geworden, vooral bij de kleine dagelijkse dingen. Kortom, heel erg bedankt voor alle inzichten die jullie me in deze korte tijd hebben gegeven. Moniek (vrouw, 45 jaar)
Bekijk andere referenties: